In februari 1959 kreeg de firma W. van Deel & Zonen een bouwvergunning voor het bouwen van elf woningen in de oksel van de Helper Esweg en de Goeman Borgesiuslaan. Iedere woning kreeg daarbij een eigen fietsenberging en een autobox achter op het terrein. Architectenbureau H.J. van Wissen kreeg de opdracht de woningen te ontwerpen.
Het ontwerp van de woningen is kenmerkend voor de vroeg naoorlogse architectuur, waarbij traditionele materialen werden gecombineerd met moderne bouwmethoden: de muren van de woningen zijn bijvoorbeeld gemetseld, maar de vloer van de eerste etage is gemaakt van gewapend beton. Ook het licht hellende ‘lessenaarsdak’ is kenmerkend voor de late jaren vijftig van de twintigste eeuw.
De drie rijtjes woningen zijn vrijwel identiek in vorm, de ene is alleen iets breder dan de andere. Het geheel van de drie blokjes zorgt daardoor voor een subtiele overgang van de Goeman Borgesiuslaan naar de Helper Esweg. In ieder blokje zijn de losse woningen te herkennen doordat tussen elke twee een verticale bakstenen band is gemetseld.
De meest rechtse woning aan de Goeman Borgesiuslaan werd direct na de bouw bewoond door A.W. van Deel. Waarschijnlijk is dit een familielid van de architect geweest. Al tijdens het ontwerpproces zijn wijzigingen aangebracht in de plattegrond van deze woning, dus wie weet had de architect ook intensief contact met dit familielid tijdens het ontwerpproces. De twee kamers op de begane grond zijn samengevoegd, en tussen de keuken en de achterkamer werd een wand geplaatst met bergruimte en een doorgeefluik. Deze achterkamer was oorspronkelijk getekend als slaap- of werkkamer.