Paddepoel is een zogenaamde stempelwijk: een zich herhalend patroon van woonblokken, kenmerkend voor veel naoorlogse wijken in Nederland. Ook aan de Noorderkroonstraat is dit patroon duidelijk te herkennen. Hier bevinden zich aan de buitenkant van elk blok eenvoudige stroken van middelhoge portieketagewoningen en binnenin, aan het half-openbare groen, tweelaagse bejaardenwoningen.
Deze woningen voldeden al jaren niet meer aan de huidige eisen. Woningcorporatie Lefier besloot daarom ze te vervangen door ruimere eengezinswoningen. In de nieuwe invulling is zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij de stempelstructuur. Ook de semi-openbare binnentuin en de oriëntatie op de zon zijn leidend geweest voor het ontwerp van de eengezinswoningen.
De nieuwe woningen worden ontsloten vanaf de straat en vanuit de half-openbare tuin, waaraan ook de privétuin grenst. Hierdoor wordt er zowel aan de binnentuin als aan de straatkant gewoond. Aan de straatkant vormt de overkragende bovenverdieping en de grijze gevelbeplating een 'erfzone'. De voor sociale woningbouw brede beukmaat (7,2 meter) maakt een inpandige berging mogelijk. De ontworpen erfscheidingen moeten verrommeling van het binnengebied zoveel mogelijk voorkomen.
Opmerkelijk zijn de bijzondere doorsnede met het flauw hellende zadeldak op de verdieping, en het groendak waardoor het groene binnengebied vanuit de aangrenzende portieketagewoningen groter oogt.