De Euroborg is het nieuwe onderkomen van FC Groningen en de trekker van het nieuwe Europapark. Maar Euroborg is niet alleen een stadion: in het gebouw zijn ook andere functies ondergebracht, waaronder een bioscoop, een school en een supermarkt.
De Euroborg vervult op het Europapark de functie van beeldbepalende trekpleister, waar zeven dagen in de week, zowel 's avonds als overdag, activiteiten plaatsvinden. Dit komt door het multifunctionele karakter en de verregaande integratie van functies.
In het midden van de Euroborg ligt het nieuwe stadion van FC Groningen. Dit stadion herbergt 20.000 overdekte zitplaatsen, verdeeld over twee ringen. De omloop tussen beide ringen gaat volledig rond het veld. Vanaf de ring heeft de bezoeker altijd zicht op het veld en de overige functies. Dat maakt de Euroborg tot een spannend geïntegreerd geheel. Maar er zijn meer opvallende details die de Euroborg onderscheiden van een gemiddeld voetbalstadion. Opmerkelijk is bijvoorbeeld ook dat de Euroborg op een verhoging wordt gebouwd. De entree ligt zeven meter boven het maaiveld. Het voetbalveld zelf ligt weer een stuk lager. De tribunes zijn dicht op het veld gebouwd.
De Euroborg vormt het hart van de omvangrijke plannen voor het Europapark: een nieuw stadsdeel, bijna zo groot als de binnenstad.